novak_djokovic_conga

Đoković razočaran vešću o dopingu bicikliste Armstronga

 

Vladajući šampion Ju-Es Opena Novak Đoković bio je razočaran vešću o dopingovanju legendarnog bicikliste Lensa Armstronga, kome je američka Antidoping agencija oduzela sedam titula pobednika Tur de Fransa nakon što je presudila da je koristio zabranjena stimulativna sredstva.

Armstrong, koji je najpoznatiju svetsku biciklističku trku osvajao od 1999. do 2005, izjavio je u četvrtak da se neće boriti sa optužbama američkih anti-doping zvaničnika, tvrdeći da su one deo „doping zavere“.

Povezana vest:  ATP ATLANTA, Tipsarević poražen u prvom kolu

-Kada sam čuo tu priču, i mnoge druge, razočarao sam se kao sportista jer znam koliko je potrebno da stignete do vrha, koliko žrtvovanja, posvećenosti i napornog rada. Na kraju, svi mi želimo da imamo čist sport, a ja sam srećan što u tenisu nema mnogo takvih slučajeva. Mi se trudimo da zadržimo tradiciju i zaštitimo integritet našeg sporta – rekao je Đoković, a prenosi AP.

-To je nešto što šalje snažnu poruku o tenisu i maloj deci, jer ona traže uzore – istakao je 25. godišnji Đoković, koji je poslednjih godina pravi sportski heroj u rodnoj Srbiji.

Povezana vest:  Marej najverovatnije završio sezonu zbog povrede kuka

Najbolji srpski teniser naveo je da spremno dočekuje početak takmičenja na poslednjem gren slem turniru sezone.

-Veoma mi je drago što sam imao uspešne turnire u Torontu i Sinsinatiju. Pred Ju-Es Open za mene je bilo značajno da imam jake mečeve. Ove sezone imao sam i uspone i padove, ali mislim da je to normalno. Idem korak po korak, ne računam ništa unapred i samo pokušavam da se fokusiram na svoju igru, to je najvažnije – ocenio je drugi reket sveta, dodajući da će izostanak povređenog Rafaela Nadala predstavljati veliki gubitak za turnir u Njujorku, koji startuje u ponedeljak.

Povezana vest:  Nadal, Čilić, Mugurusa i Šarapova u drugom kolu Rolan Garosa

-To je gubitak i za sam tenis, jer je Nadal cenjen, uspešan i veoma popularan sportista širom sveta. Želim mu brz oporavak – poručio je Đoković.