novak_djokovic_conga_poraz

Đoković: Nije mi se dalo da preokrenem
 
Srpski teniser Novak Đoković izjavio je posle današnjeg poraza u finalu Otvorenog prvenstva SAD od Endija Mareja da je dao sve od sebe da posle 0:2 preokrene, ali da je protivnik zasluženo osvojio peti set.
-Nije mi se dalo da dođem do preokreta, iako sam dao sve od sebe. Ovo je bio fantastičan meč, pravo finale gren slema i bilo je veliko zadovoljstvo igrati. Endi je apsolutno zaslužio da osvoji svoj prvi gren slem u karijeri – rekao je Đoković posle poraza sa 3:2 (7:6, 7:5, 2:6, 3:6, 6:2).
Marej je kazao da mu je bilo izuzetno teško da se „vrati“ u meč posle izjednačenja Đokovića na 2:2 u setovima.
-Bilo je izuzetno teško da se vratim posle izgubljenog trećeg I četvrtog seta jer je Novak jak i izuzetan borac, međutim, uspeo sam nekako to da uradim“, kazao je Marej. „Olakšanje je najbolja reč koju mogu da nađem da opišem kako se upravo osećam.
Marej je takođe rekao da „pojma nema kako je uspeo da pobedi“ s obzirom da se Đoković „bori do kraja u svakom meču“.
Đoković je dodao da je „svaki poraz loš poraz“ i da se to podrazumeva. „Razočaran sam što sam izgubio meč, ali duboko u sebi znam da sam dao sve od sebe“.
Srpski teniser je takođe rekao da su i on i njegov suparnik mnogo trčali, ali da on nije nalazio dobre odgovore na Marejeve udarce, što ga je, kako kaže, primoralo da ide na vinere ili da ga natera da pravi greške.
-Nažalost, ja sam pravio greške – rekao je Đoković.
Marejev trener Ivan Lendl ocenio je da se u nekom trenutku dođe do toga ko više želi pobedu i koliko je zaista želi.
-Ne želim da kažem da je Novak nije želeo, ali radi se o tome: koliko je zaista želiš? Koju cenu ćeš platiti i kako ćeš igrati pod ekstremnim pritiskom? – rekao je Lendl.
Marej, kojem je ovo prvi osvojeni grem slem, izjavio je kako misli da su „svi u šoku što se to dogodilo“.

 

Povezana vest:  ATP KVINS, Marej u finalu bolji od Conge