Igudesmanandjoo_1

Igudesman i Džu, svetska premijera na koncertu u Beogradu
 
Igudesman i Džu, proslavljeni muzički virtuozi i majstori komedije, u četvrtak, 13. septembra u dvorani Kolarčeve zadužbine izvešće nove numere koje pripremaju za svoju narednu koncertnu turneju.
Pored redovnog repertoara, na svom koncertu “A Little Nightmare Music”, gde će svirati numere od Mocarta do Rahmanjinova preko obrada svetskih pop hitova , izvešće i novih šest numera koje će na komičan način predstaviti beogradskoj publici.
Ulaznice za ovaj originalan nastup mogu se nabaviti na biletarnici  Kolarca po cenama  od 1900 do 2500 dinara.  Organizator je koncertna agencija My Way.
Aleksej Igudesman i Hjung Ki Džu (Aleksey Igudesman, Hyung-ki Joo) su klasični muzičari koji su osvojili svet svojim jedinstvenim i urnebesnim predstavama koje spajaju komediju s klasičnom muzikom i popularnom kulturom. Njihovi  nastupi su do sada pregledani više od 28 miliona puta na stranici YouTube, a u mnogim zemljama su nastupali uživo na televiziji. Podjednako su spremni za nastupe u koncertnim salama kao i na stadionima, pred 18.000 ljudi, a zajednički san im je da  klasičnu muziku učine dostupnom široj i mlađoj publici.
Pored turneja na kojima sa simfonijskim orkestrima izvode “A Little Nightmare Music“ i “A Big Nightmare Music “,  na akademijama i muzičkim školama širom sveta vode radionice „8 do 88 – muzičko obrazovanje za decu svih uzrasta“, na kojima polaznici stiču samopouzdanje i inspiraciju za sopstvena muzička putovanja.
Igudesman i  Džu nastupili su u nekoliko filmova, među kojima je i njihov mockumentary (lažni dokumentarac) – Everything You Always Wanted to Know About Classical Music / Sve što ste ikada želeli da znate o klasičnoj muzici.
U 2011. godini, u bečkom Koncerthausu, Igudesman i Džu, uz pomoć stotinu violinista sa svih strana sveta, postavili su svetski rekord u najvećem broju „plešućih violinista“ koji zajedno nastupaju na istoj pozornici. Duo je osmislio i producirao postavljanje takvog rekorda u svrhu pomoći UNICEF-u.

 

Povezana vest:  Samostalna izložba Emira Šehanovića u galeriji U10