novak_djokovic_rim1

Đoković: Lepo je ponovo osvojiti Peking

 

Najbolji srpski teniser Novak Đoković psole današnje pobede protiv Francuža Žoa-Vilfreda Conge izjavio je da je veoma srećan što je po treći put slavio u glavnom gradu Kine.

Đoković je u Pekingu slavio 2009. i 2010. godine, ukupno je odigrao 14 mečeva i sve ih dobio. Na ovom turniru nikad nije izgubio.

Povezana vest:  Ženska selekcija Srbije u konkurenciji do 14 osvojila evropsko srebro

-Prošle godine nisam bio ovde zbog povrede i zaista mi je zadovoljstvo što sam se vratio i ponovo osvojio trofej. Kao i uvek meč sa Congom bio je odličan, odlučile su nijanse, nadam se da ste svi uživali – rekao je Đoković.

Trijumf protiv Conge bio je njegov osmi u 13 međusobnih mečeva sa francuskim teniserom, a treći u ovoj godini. Đoković je u Pekingu osvojio ukupno 32. titulu u karijeri i sa novih 500 bodova smanjio zaostatak u odnosu na Rodžera Federera na 925 bodova.

Povezana vest:  Ðoković: Snimanje filma najluđe iskustvo u mom životu

Srpski teniser iz Pekinga putuje pravo u Šangaj gde danas počinje turnir iz Masters serije 1000, koji se igra za nagradni fond od tri miliona i 531.600 dolara. Na turniru u Šangaju Đoković je u prvom kolu slobodan a u drugom će se sastati sa pobednikom duela Grigor Dimitrov (Bugarska) – Pablo Anduhar (Španija).