viktor-troicki-2011

Troicki završio učešće u Bazelu

 

Srpski teniser Viktor Troicki završio je učešće na turniru u Bazelu pošto je večeras u 1. kolu izgubio od Bugarina Grigora Dimitrova sa 2:0 u setovima – 6:3, 6:2. Troicki je novim neuspehom nastavio razočaravajuću seriju ove sezone kojoj kao da se ne nazire kraj. Gotovo apatičan na terenu, uz brojne greške i oscilacije u igri, nije imao nikakvih izgleda protiv raspoloženog, četiri godine mlađeg Dimitrova, koji je zasluženo slavio u njihovom prvom međusobnom duelu.

Povezana vest:  WTA VIMBLDON, Kvitova u polufinalu Vimbldona

Bugarin, 62. na ATP listi, bez većih problema je dobio prvi set, a u drugom je potpuno dominirao. Brejkom je poveo sa 1:0, a kada je ponovo na servis Troickog u petom gemu došao do vođstva od 4:1 bilo je jasno da je završio posao. Srpski teniser se sasvim predao i zasluženo pretrpeo novi poraz u očajnom izdanju nakon 74 minuta igre.

Povezana vest:  ZARADA TENISERA, Đoković rekorder po zaradi u jednoj godini

Dimitrov u nastavku takmičenja igra protiv Francuza Žilijena Benetoa, koji je u ponedeljak pobedio Rusa Andreja Kuznjecova sa 4:6, 6:3, 6:3. Turnir u Bazelu igra se za nagradni fond od 1,93 miliona evra.