ante_bilic_1

Ko je Ante Bilić, prvak Evrope u WBO!

 

Hrvatski bokser Ante Bilić uhapšen je u noći 23. oktobra u jutarnjim časovima jer je, navodno, ubio rođaka Marijana Bilića. Bilić je uhapšen u blizini Splita, gde je i rođen 1983 godine (28. septembar). Poslednji meč Ante Bilić je imao 21. aprila ove godine, gde je u meču za titulu prvaka Evrope u WBO verziji pobedio, na poene, Rafaela Bejarana u Nemačkoj.

Povezana vest:  Lenoks Luis se vraća iz penzije?

Do sada je hrvatski bokser imao upisanih 29 pobeda od čega čak 27 pobeda (13 KO) i dva poraza. Prošle godine u novembru je pobedio Gearda Ajetovića posle osam rundi a, sada već daleke 2006 boksovao je i izgubio od Antona Jarmolika u meču za IBF Inter kontinentalni pojas i za WBO Interkontinentalni pojas u srednoj kategoriji. U omladinskoj konkurenciji Bilić je bio Omladinski prvak sveta u WBC verziji.

Povezana vest:  Umro Anđelo Dandi, menadžer Mohameda Alija

Pored profesionalnog boksa Bilić je potekao u amaterskom – olimpijskom boksu gde je imao106 mečeva od čega 101 pobedu ali se hrvatski borac takmičio i u kik boksu ali i u K1 disciplini gde je 66 puta ulazio u ring a ostvario je 61 pobedu.

Bilić je rođen u Splitu ali je živeo u Hamburgu au Split je došao radi priprema za predstojeći meč i za odbranu pojasa. Profesionalni nadimak mu je Baraba a dok je živeo u Splitu bio je obezbeđenje Željku Kerumu, aktuelnom gradonačelniku Splita. Ipak, Bilić je 2010 optužio Keruma da mu nije platio dogovoreno sponzorstvo a mesec ipo dana posle toga zapaljen mu je BMW ispred kuće. Bilić je tužio Keruma i za par dana je trebalo da se sazna odluka suda na tužbeni zahtev.

Povezana vest:  Kličko nokautirao Puleva i odbranio titulu