Janko_Tipsarevic_londonl

ATP LONDON
Tipsarević: Nisam zdravstveno fit,ali zasluženo sam izgubio
 
Srpski teniser Janko Tipsarević rekao je da zasluženo izgubio od Švajcarca Rodžera Federera, bez obzira što se tokom meča zdravstveno nije osećao najbolje.
Tipsarević je danas u prvom kolu B grupe završnog turnira sezone u Londonu poražen od Federera rezultatom 6:3, 6:1. Bilo je, međutim, primetno da srpski teniser u drugom delu susreta ima manjih problema sa disanjem i da deluje gripozno.
Tipsarević je danas igrao prvi put otkako je u petak u Parizu predao četvrtfinalni meč mastersa Poljaku Jeržiju Janovicu žaleći se na vrtoglavicu u umor.
-Danas sam se u prvom setu osećao dobro, iako sam ga izgubio. Nisam ga izgubio zato što sam se osećao loše, kako god. Međutim, kada smo kasnije igrali duže poene moj servis je bio sve lošiji, nisam potpuno fit. Ipak, iz dana u dan osećam se sve bolje – izjavio je Tipsarević.
On je naveo da nije imao rešenja da zaustavi kvalitetnog rivala.
-Svi znaju da kada Rodžer povede malo ko može da ga zaustavi. Problem je nastao kada je on rano stekao brejk u oba seta. Verovatno najbolji igrač na svetu tako nešto retko propušta – rekao je Tipsarević.
Prvorangirani teniser sveta Novak Đoković nakon jučerašnje pobede protiv Francuza Žoa-Vilfreda Conge u drugom kolu A grupe završnog turnira igra u sredu od 14:45 sati protiv Britanca Endija Mareja.

 

Povezana vest:  Novak Ðoković nominovan u tri kategorije za ESPY nagradu