Novak_Djokovic_london_2012_1

Đoković: Nisam razmišljao o kalkulacijama
 
Srpski teniser Novak Đoković rekao je da nije želeo da razmišlja o kalkulacijama u meču protiv Čeha Tomaša Berdiha, koga je danas u 3. klolu A grupe završnog tunrira sezone pobedio sa 6:2, 7:6 (8:6).
Đokoviću je u ovom duelu bio potreban samo set da bi se plasirao u polufinale turnira, nakon što je prethodno savladao Francuza Žoa-Vilfreda Congu i Britanca Endija Mareja.
-Nisam želeo da razmišljam o scenarijima i kalkulacijama i da prepustim drugima da rešavaju odluku o polufinalistima. Samo sam nastojao da radim svoj posao i da na terenu izborim pobedu – izjavio je Đoković, koji je zabeležio 73. pobedu u 2012. godini.
Trijumf prvorangiranog tenisera sveta izbacio je Berdiha iz igre za polufinale, a šansu za eventualni plasman među četiri najbolja sada ima Conga, pod uslovom da savlada Mareja sa 2:0 u setovima.
-Odigrao sam zaista dobar meč. Bilo je neizvesno u drugom setu, ali sam uspeo da se vratim u taj brejku i na kraju dobijem Berdiha u dva seta – rekao je Đoković.
Srpski teniser će u borbi za finale igrati sa pobednikom meča između Argentinca Huana Martina del Potra i Španca Davida Ferera.

 

Povezana vest:  Jelena Janković bez plasmana u četvrtfinale Sidneja