Rafael_Nadal_loptica

Nadal počeo da trenira

 

Španski teniser Rafael Nadal trenirao je danas prvi put otkako se u junu zbog povrede kolena povukao sa Vimbldona. Osvajač 11 gren slem trofeja doživeo je u drugom kolu Vimbldona poraz od Čeha Lukasa Rosola, da bi potom odustao od svih takmičenja do kraja sezone, uključujući Olimpijske igre – gde je trebalo da brani titulu i US Open.

Povezana vest:  WTA LISTA, Jankovićeva i dalje 10, Ivanovićeva čuva 16. mesto

Nadal je danas trenirao u dvorani u Manakoru na Majorci pod budnim okom trenera i ujaka Tonija Nadala. Dvadesetšestogodišnji Nadal nada se da bi mogao da bude spreman za prvi godisnji gren slem turnir, na Australija Openu u Melburnu, u januaru.

Bivši prvi reket sveta i sigurno jedan od najvećih tenisera svih vremena poznat je po stilu igranja koji zahteva veliku angažovanost snage mišića celog tela.

Povezana vest:  Tipsarević brani titulu u Čenaju

On je tokom 11. godišnje karijere nekoliko puta morao da pauzira zbog povrede kolena. Nadal je u prvih šest meseci ove godine odigrao nekoliko sjajnih turnira, izgubivši tesno od prvog reketa sveta srpskog tenisera Novaka Đokovića u finalu Australijen Opena, da bi na Rolan Garos osvojio sedmu titulu.