jelena_jankovic_bekhend_rim

AO 2013

Jelena Janković i Vesna Dolonc bez problema do drugog kola

 

Jelena Janković plasirala se danas u drugo kolo Otvorenog prvenstva Australije, pošto je u dva seta u Melburnu pobedila Šveđanku Johanu Larson, 6:2, 6:2. Jelena Janković je 22. nosilac u Melbrunu, a Larson je 69. Na svetskoj rang listi. Teniserka iz Srbije nije danas imala problema da savlada rivalku, iako je u današnjem meču bilo nekoliko brejkova.

Povezana vest:  ATP LISTA, Đoković uvećao prednost, Troicki 44. na svetu

U drugom kolu Jelena Janković će igrati sa pobednicom duela Marije Žoao Keler i Karin Knap.

U drugo kolo Otvorenog prvenstva Australije u tenisu plasirala se i Vesna Dolonc pošto je jutros savladala Australijanku Oliviju Rogovsku sa 5-7, 7-5, 8-6. U pravom trileru, koji je trajao 177 minuta, Dolonc je prvo uspela da anulira prednost protivnice u setovima, a onda u najvažnijim trenucima meča napravi potpuni preokret i od 1:4 stigne do 8:6 i pobede koja ju je odvela u drugo kolo prvog ovogodišnjeg Gren slem turnira.

Povezana vest:  Tipsarević bolji od Berdiha, Srbija vodi 1:0 u finalu

Protivnik Vesni Dolonc u narednoj rundi Australijen Opena biće Francuskinja Marion Bartoli koja je pobedila Anabel Medinu Gariges iz Španije sa 6-2, 6-4. Zanimljivo je da su se Dolonc i Bartoli sastali i pre dve godine u Melburnu u 2. kolu i tada je uspešnija bila srpska teniserka.