Andy Murray OI slavlje

AO 2013

Marej u finalu posle pobede protiv Federera

Britanski teniser Endi Marej plasirao se danas u finale Otvorenog prvenstva Australije u Melburnu, pošto je pobedio drugog igrača sveta, Švajcarca Rodžera Federera, sa 3:2 u setovima (6:4, 6:7, 6:3, 6:7, 6:2). Meč je trajao četiri sata, a Marej će u finalu igrati protiv prvog tenisera sveta Novaka Đokovića. 
Teniseri su u prvom setu bili sigurni prilikom svojih servisa, ali je Marej u trećem gemu napravio brejk i tu prednost sačuvao do kraja seta. U drugom setu nije bilo brejkova, pa je pobednik rešen u taj-brejku, koji je Federer dobio sa 7:5. 
Jedan brejk bio je dovoljan i u trećem setu, pa da Britanac ponovo povede u meču. On je u šestom gemu oduzeo servis Federeru i stekao nedostižnu prednost. Federer je dobro počeo četvrti set, u četvrtom gemu napravio je brejk i poveo sa 3:1, a ubrzo, posle svog servisa stekao je tri gema prednosti. 
Švajcarac je nakon toga prokockao prednost, pa je Marej u 11. gemu posle brejka poveo sa 6:5 i imao servis za pobedu. Međutim, on to nije uspeo da iskoristi, a Federer je potpuno dominirao u taj-brejku I osvojio ga sa 7:2. 
Treći teniser sveta je bio ubedljiv u petom setu, u drugom gemu I osmom gemu je oduzeo servis Švajcarcu i tako obezbedio plasman u finale. Marej i Đoković su do sada igrali 17 puta, a srpski teniser pobedio je u 10 mečeva. Marej je pobedio u finalu US Opena prošle godine, a u poslednjem put, u grupnoj fazi takmičenja na završnom ATP turniru 2012, pobedio je Đoković. 

Povezana vest:  Rodžer Federer: Nikada nisam mislio da ću tenisom vladati 15 godina