AA tennis ball racquet

Rašović: Preuzimanje organizacije ATP turnira iz Beograda skupo za Crnu Goru

Organizacija teniskog turnira iz serije 250 je skupa, ali bi Budva i Crna Gora mnogo dobili na afirmaciji turizma i sporta ako bi se beogradski ATP turnir preselio na crnogorsko primorje, ocenio je predsednik crnogorskog Teniskog saveza Dimitrije Rašović.
On je, komentarišući mogućnost da Budve preuzme organizaciju ATP turnira iz Beograda, kazao da metropola crnogorskog turizma ima kapaciteta da bude dobar organizator.
-Budva, što se tiče terena i same organizacije, ima kapaciteta da organizuje turnir. Budva ima osam terena koji mogu da se stave u funkciju organizacije turnira. Ekonomski faktor je presudan i činjenica da li mi možemo da izdvojimo 800 hiljada EUR za organizaciju – rekao je Rašović.
On je podsetio da je porodica Ðokovic odustala od organizacije Srbija opena i da bi se taj turnir dobio trebalo bi legalnim putem konkurisati kod ITF.
-To je turnir koji puno košta. Da bi smo mi aplicirali potreban je otkup turnira, a cena nije ispod 300 hiljada. Uz nagradni fond koji je oko 370 hiljada EUR. To znači da nas turnir koštao između 800 hiljada i million – rekao je Rašović.
On je saglasan da turnir puno košta, ali i da bi Budva i Crna Gora mnogo dobili.
-To je dosta skupo, ali bi bio dobra promocija tenisa, crnogorskog sporta i države. To bi bio ogroman doprinos afirmaciji države i njenog turizma – rekao je Rašović.
On je kazao da do sada nije imao nikakve kontakte sa organizatorom turnira u Beogradu.
Rašović smatra da iza medijskih špekulacija stoji neko ko želi da ljudima iz srpskog tenisa prebaci „kako to da neko drugi može da organizuje turnir, a oni ne mogu“.
-To mi izgleda tako plasirano da bi se javno mnjenje Srbije zapitalo da li je moguće da jedan turnir ne može da organizuje TSS, a može jedna mnogo manja teniska organizacija ili država – zaključio je Rašović.

Povezana vest:  Nišikori: Želim polufinala i finala gren slem turnira