nole i obradovic zagrljajObradović: Đoković za tri koplja ispred svih

Selektor Dejvis kup reprezentacije Srbije Bogdan Obradović ocenio je da je prvi teniser sveta Novak Đoković današnjom pobedom u finalu Australijen Opena potvrdio da je daleko najbolji igrač sveta.
-Novak je pokazao da je u najboljoj formi i da je tri koplja ispred Endija Mareja, koji je opet, dva koplja ispred Rodžera Federera – rekao je Obradović.
On je naglasio da je prvi teniser sveta u današnjem meču bio „mnogo borbeniji“ od Mareja.
Selektor našeg Dejvis kup tima rekao je da se nada da će naša ekipa uspešno startovati sledećeg vikenda u prvom kolu sa Belgijom.
-Biće prilično naporno, jer ovoga puta smo oslabljeni neigranjem Janka Tipsarevića. To znači da će sav pritisak biti na Novaku i Viktoru Troickom – rekao je Obradović.
Selektor našeg Dejvis kup tima, koji je 2010. osvojio istorijski pehar za Srbiju, naglasio je da je prvom igraču sveta ovo takmičenje „velika inspiracija“.
-Novak koji je svoju najuspešniju sezonu u dosadašnjoj karijeri – 2011. počeo posle pobede naseg Dejvis kup tima u finalu protiv Francuske 2010. stalno ističe da mu nastup za reprezentaciju mnogo znači – rekao je Obradović.
Naša selekcija u sastavu Novak Đoković, Viktor Troicki, Nenad Zimonjić, Boris Pašanski i Filip Krajinović igra od 1. do 3. februara u prvom kolu Svetske grupe protiv Belgije u gradu Šarlroa na zemljanoj podlozi.

Povezana vest:  WTA LISTA, Ivanović napredovala do 11. mesta, Janković i dalje sedma