djokovic OFFICIAL DRAW 11
DAVIS CUP 2013
Đoković: Najgori teren na kojem sam igrao u životu
 
Prvi teniser sveta Novak Đoković ocenio je danas katastrofalnim teren na kome će se odigrati meč Belgija – Srbija u prvom kolu Dejvis kupa od 1. do 3. februara u Šarlroa.
-Teren je blaga katastrofa i sigurno je najgori na kojem sam igrao u životu – rekao je Đoković posle žreba.
 Šestostruki osvajač gren slem turnira napomenuo je da je u ova dva dana, otkako je doputovao iz Melburna, „jedva mogao da trenira“.
-Nadam se samo da nam ovakav teren neće ugroziti zdravlje – rekao je Đoković.
 Prvi teniser Srbije je poručio da mu je titula koju je Srbija osvojila 2010. bila velika inspiracija.
-Titula koju smo osvojili ulila nam je veliko samopouzdanje i bila nam je pravi vetar u leđa u našim individualnim karijerama – rekao je Đoković.
 Četvorostruki osvajač Australijen Opena naglasio je da nije verovao do pre svega nekoliko godina da će osvajati najveće teniske vrhove.
-Imam šest gren slemova sa samo 25 godina. Zvuči mi nerealno, jer znam sa kakvim sam se problemima suočavao pre nekoliko godina. Ipak, uspeo sam da prebrodim sve prepreke, sazreo sam kao igrač i kao ličnost, a na tom putu mi je od velike pomoći bila upravo titula u Dejvis kupu – rekao je Đoković.
 Selektor Bogdan Obradović je naglasio da će pobednička energija Novaka Đokovća nositi čitav tim.
-Neverovatno je koliko se Novak brzo oporavio od dugog puta. U njemu je izuzetna snaga, koja je dokaz koliko voli da igra za svoju zemlju. Njegova pobednička energija nosiće sve nas u timu – rekao je Obradović.
Selektor srpskog tima naglasio je da su domaćini Belgijanci napravili ogroman propust jer teren, koji je pun rupa, apsolutno nije bezbedan.
-To je ogroman propust koji će ugroziti bezbednost mojih igrača. Uložio sam žalbu zbog ovoga. Belgijski igrači, naročito Rohus, mnogo su lakši od naših i njima neće toliko predstavljati problem da se kreću po ovakvom terenu – rekao je Obradović.
 On je dodao da ipak, očekuje da organizatori u roku od 24 sata dovedu teren u red. Meč prvog kola Dejvis kupa izmedu Srbije i Belgije otvaraju u petak od 14 sati Viktor Troicki i David Gofan, a potom na teren izlaze Novak Đoković i Olivije Rohus.
Povezana vest:  Tipsarević bolji od Sandgrena u Hjustonu, Krstin ispao