DJOKOVIC-ROCHUS 05DAVIS CUP 2013
Đoković srećan zbog pobede

Prvi teniser sveta Novak Đoković rekao je danas srećan što je, uprkos lošem stanju terena u Belgiji,
uspeo da pobedi Olivije Rohusa.
-Nije se znao pobednik u ovom meču. Znao sam njegov kvalitet i nikako ne podcenjujem protivnika. Iako sam ja možda bio favorit, one je pre ovog meča imao bolji rezultat u međusobnim duelima. Nisam zadovoljan podlogom i mojim treninzima, ali zaista sam srećan što sam pobedio uprkos tome. Drago mi je što je Troicki trijumofovao nakon velike borbe protiv Davida Gofana – kazao je Đoković nakon pobede protiv Olivijea Rohusa sa 3:0 u prvom kolu Dejvis kupa, u gradu Šarlroa.
Četvrostruki osvajač Otvorenog prvenstva Australije rekao je da je uvežbavao servis od kraja prošle sezone i dodao da veruje u trijumf nad Belgijom.
-Radio sam na servisima i nadam se da se to to isplaćuje sada. Uz superioran servis lakše je ući u ovako bitne mečeve i igrrati dobro. Nadam se da ćemo pobedi u duelu sa Belgijom – rekao je prvi teniser sveta.
Selektor Dejvis kup reprezentacije Srbije Bogdan Obradović rekao je da je srećan posle prvog dana duela protiv Belgije i istakao zadovoljstvo zbog pobede Troickog.
-Dejvis je uvek davao posebnu energiju, tako je i Troickom. Nadam se da je ovo njegov pravi povratak. Dobro je odreagovao posle gubitka prva dva seta i počeo bolje da igra i na kraju nadmudrio protivnika –
rekao je Obradović.
On je kazao da su svi igrači u reprezentaciji Srbije izuzetno motivisani, kao i da će sutra u dubl meču ekipa izaći u najjačem sastavu.
-Dobro je što su svi spremni za sutra. Svi su motivisani i sutra ćemo izaći sa najboljim timom – rekao je Obradović.

Povezana vest:  ROLAN GAROS, Novak Đoković u drugom kolu Rolan Garosa