ATP MASTERS U LONDONU

Potpoljena srpsko kanadska kombinacija

 

zimonjic polufinale baselSrpsko kanadski par posle poraza u prvom kolu u Mariusz Fyrstenberg i Marcin Matkowski (osmi nosioci, obojica iz Poljske) igrali su protiv češko – slovačkog para Frantisek Cermak/Michal Mertinak (peti nosioci) sa 2:0 u setovima. Prvi set Zimonjić i Nestor izgubili su sa 6:3 a u drugom setu bilo je 6:4.

Povezana vest:  Obradoviću uručena Hilandarska povelja

Srpsko kanadskoj kombinaciji ništa, ni u drugom meču na završnom masters turniru nije polazilo za rukom. Mertinak i Cermak igraju kao dubl parovi tek o dove godine ali su se na terenu ponašali kao das u čitav život zajedno. Nestoru ništa nije polazilo za rukom dok je Zimonjić delovao kao uspavan. Šta god činili Nestor i Zimonjić nisu mogli da probiju igru na mreži češko – slovačke kombinacije, bili su, bukvalno brutalni na mreži!

Povezana vest:  Nadal osigurao mesto broj jedan na kraju sezone

U drugom setu, pri rezultatu 5:3 za “goste” servirao je Zimonjić i spasao gem. Mertinak je servirao za meč i to uspešno, bez izgubljenog poena. Posle jednog časa igre Mertinak i Cermak pobedili su, bez ikakvih problema.

Tako su Zimonjić i Nestor izgubili sve šanse da se plasiraju u narednu rundu takmičenja I meč koji će, prvi dubl sveta – Nestor i Zimonjić odigrati biće samo za novac i ATP poene, a može se, slobodno reći revijalnog karaktera.