NOVAK deca belgija

Đoković: Srce mi je puno radosti kada se družim sa decom

Najbolji teniser sveta Novak Đoković rekao je danas da se oseća veoma ispunjenim i da mu je srce puno radosti, jer je u mogućnosti da pomogne deci da odrastaju i usavršavaju se u boljim i lepšim okolnostima nego što su to do sad imali prilike.
Đoković je danas u Beogradu posetio specijalnu Osnovnu školu za decu sa posebnim potrebama „Anton Skala“ i uručio donaciju vrednu 5,5 miliona dinara, zahvaljujući kojoj će biti uređeno školsko dvorište.
-Osećam se vrlo ispunjeno, jer je cilj današnje posete obezbeđivanja sredstava za Osnovnu školu, da deca imaju bezbedno igralište, gde kroz igru i edukaciju mogu da se usavršavaju i mogu da odrastaju u boljim i lepšim okolnostima nego što su to do sad imali prilike. Projekat škole „Anton Skala“ bio je na međunarodnom takmičenju u Pekingu pre pet godina i mislim da to dovoljno govori koliko ova škola ima potencijala za doniranje i obezbeđivanje boljih uslova za mališane. Meni je ispunjeno srce što sam imao priliku da ih vidim sa velikim osmehom i sa puno radosti“, rekao je Đoković novinarima.
U društvu sa najboljim teniserom sveta bile su njegova devojka Jelena i majka Dijana, a mališani su u njegovu čast organizovali priredbu.
Poseban momenat dvosatnog druženja, koji je Novaka raznežio bio je trenutak kada mu je dečak Luka Mijović uručio pesmu. Đoković će sutra posetiti „Andrićgrad“ u Višegradu i pružiti podršku projektu grada od kamena, čiji je idejni tvorac poznati filmski reditelj Emir Kusturica.

Povezana vest:  Soderling direktor ATP turnira u Stokholmu