jelena jankovic rim 4

WTA MAJAMI

Jelena Janković u četvrtfinalu

Srpska teniserka Jelena Janković plasirala se u četvrtfinale turnira premijer serije u Majamiju, pošto je u osmini finala savladala Rumunku Soranu Kirsteu u dva seta – 6:0, 6:4. Za ulazak u polufinale Jelena će u sredu igrati protiv 15. teniserske sveta Italijanke Roberte Vinči, sa kojom se do sada sastajala pet puta i vodi 3:2, ali je poslednja dva duela izgubila.
Prvi set Janković je odigrala kao u vreme kada je bila prva igračica sveta. Rumunka je u Jelenina tri servis gema osvojila tri poena, a nije uspela da osvoji nijedan gem u kome je servirala. Drugi set bio je neuporedivo zanimljiviji i pun preokreta, a u deset gemova viđeno je čak sedam brejkova. Kirstea je u početnoj fazi dva puta imala prednost brejka i vodila 2:0 i 3:1, ali se Jelena oba puta odmah vraćala.
Srpska teniserka je preokrenula rezultat i povela 4:3, ali ni to nije bio kraj, jer joj je Rumunka još jednom oduzela servis i izjednačila na 4:4. U devetom gemu Jankoviæ je napravila četvrti brejk u drugom setu i to je konačno bilo dovoljno za pobedu, jer je potom uspela da realizuje svoj servis i završi meč posle sat i po igre.
Plasmanom u četvrtfinale Janković je zaradila 200 poena i za sada je obezbedila skok na WTA listi sa 24. na 19. mesto, a ukoliko prođe u polufinale, napredovaće za još jednu poziciju.

Povezana vest:  Vranješ objavio spisak teniserki za duel sa Kanadom