Tommy-Haas-001

ATP MAJAMI

Has: Jedna od najvećih pobeda u karijeri

Nemački teniser Tomi Has rekao je danas da je pobeda protiv Novaka Đokovića u osmini finala turnira u Majamiju jedna od najvećih u njegovoj karijeri. 
-Igrati protiv nekoga kao što je Đoković i pobediti ga kada imate 35 godina je neverovatno. Ovo su trenuci zbog kojih igram tenis. Zasigurno jedna od najvećih pobeda u karijeri – rekao je Has, a preneli su američki mediji. 
Has je u sinoćnem duelu pobedio Đokovića sa 2:0 (6:2, 6:4), a to je ujdeno bila i njegova druga pobeda protiv najbolje rangiranog tenisera na svetu. Prethodni put Has je 1999. godine pobedio Amerikanca Andrea Agasija. 
Đoković je posle poraza rekao da je Has zasluženo slavio u ovom duelu. 
-Zasluženo me je pobedio. Odigrao je sjajan meč i evidentno je bio bolji igrač na terenu. Bolje se kretao, servirao je sjajno, jednostavno je bio bolji, primenio je dobtu taktiku – rekao je prvi teniser sveta. 
Has je tokom karijere osvojo 13 ATP turnira, a trenutno zauzima 18 mesto na svetu. Nemac će se u četvrtfinalu sastati sa Žilom Simonom iz Francuske, koji je u sinoćnem duelu bio bolji od srpskog tenisera Janka Tipsarevića sa 2:1. 

Povezana vest:  Predsednica WTA Alaster: Žene spremne za pet setova