DJOKOVIC-ROCHUS 07

DAVIS CUP 2013

Đoković: Bio sam skoncentrisan, bitno je da smo poveli

Najbolji teniser sveta Novak Đoković rekao je posle pobede nad Amerikancem Džonom Iznerom da je bio skoncentrisan tokom celog duela, istakavši da je veoma bitno što je Srbija povela protiv SAD u četvrtfinalu Dejvis kupa.
-Mislim da smo obojica oprezno ušli u meč, pogotovo ja. Imao sam dosta sreće i koncentracije kada sam vratio brejk početkom prvog seta. Posle je bilo mnogo lakše, uz sjajnu podršku sa tribina – izjavio je Đoković.
Prvi reket sveta naglasio je da je veoma bitno što je Srbija stekla prednost na startu četvrtfinalnog okršaja u Bojsiju, u američkoj državi Ajdaho.
-Nije svejedno da li u ovakvim mečevima vodiš ili gubiš nakon prvog dana. Uspeo sam da donesem prednost reprezentaciji u specifičnim uslovima. Ovo je najveća nadmorska visina na kojoj sam do sada igrao, bilo je teško vraćati servis, ali sam bio strpljiv i uspeo sam – kazao je Đoković i dodao da su on i saigrači iz nacionalnog tima imali šest-sedam dana priprema.
-To je dosta pomoglo da se adaptiramo na uslove koji su mnogo drugačiji. Zahvalan sam na podršci navijačima, koji su doputovali u Bojsi, koji je dosta udaljen od delova SAD gde je veća naseljenost Srba. Bili su sjajni i dosta su pomogli – kazao je srpski teniser.
-Sada je mnogo lakše, nadam se da će i Viktor biti uspešan – poručio je Đoković.
U nastavku susreta između reprezentacija SAD i Srbije na tvrdoj podlozi Tako Bel Arene u Bojsiju igraju Sem Kveri i Viktor Troicki.
Drugog dana takmičenja, u subotu od 21 sat na programu je meč dublova, gde će za Srbiju, kako je najavljeno, nastupiti Nenad Zimonjić i Ilija Bozoljac, dok će američki par činiti braća Majk i Bob Brajan. U preostala dva singla, u nedelju, predviđeno je da se sastanu Kveri – Đoković i Izner – Troicki.

Povezana vest:  US Open se igra u Indijan Velsu?