jelena jankovic rim 4

Jankovićeva stigla do finala

Srpska teniserka Jelena Janković plasirala se večeras u finale turnira u Čarlstonu, pošto je u polufinalu savladala Stefani Fegele iz Švajcarske sa 6:4, 6:7, 6:2. Jankovićeva je postavljena za devetog nosioca na turniru, a protivnica u sutrašnjem finalu biće joj Amerikanka Serena Vilijams koja je prethodno savladala svoju stariju sestru Venus.
Srpska i američka teniserka do sada su se sastajale devet puta, a Vilijams vodi sa 5:4 u pobedama.
Poslednji put Jankovićeva i Vilijams sastale su se prošle godine na Olimpijskim igrama u Londonu, kada je Amerikanka slavila sa 6:3, 6:1.
Jankovićeva će sutra imati priliku da osvoji drugi turnir u sezoni, pošto je prethodno u februaru trijumfovala u Bogoti.
-Morala sam danas naučim kako da ostanem mirna u teškim trenucima. Sutra ću u finalu pokušati da pružim svoju najbolju partiju. Serena je bez sumnje broj jedan, a prošlo je dosta vremena otkako smo igrale na šljaci poslednji put – kazala je Jankovićeva odmah posle meča.
WTA turnir u američkom gradu Čarlstonu igra se za ukupni nagradni fond od 795.000 dolara, a pobednici će pripasti ček na 125.000 dolara.

Povezana vest:  ATP LISTA, Đoković drugi, najbolji plasman Lajovića, 76. mesto