Armenulic Ilic Markovic Marinkovic KosticZavršeno NIS Letnje prvenstvo Srbije u konkurenciji do 18 godina, Marinković i Ilić na tronu

Na terenima TK Smeč u Beogradu odigrano je NIS Letenje prvenstvo Srbije u konkurenciji do 18 godina. Danas (11.05.2013) odigrani su finalni susreti u singlu za devojčice i dečake.
Kod devojčica za trofej su se borile Bojana Marinković (TK AS Novi Sad) i Sara Kostić (TK Crvena zvezda). Do prve titule državnog prvaka u karijeri stigla je 16- godišnja Bojana rezultatom 6:3, 7:5.
-Moj najbolji rezultat do danas na državnim prvenstvima bio je polufinale do 18 godina. Na ovo prvenstvo došla sam sa ciljem da se kući vratim sa titulom, cilj sam ostvarila – kroz široki osmeh rekla je Bojana i nastavila:
-U finalni meč ušla sam sa jednom dozom nervoze, jer ovo mi je prvo finale državnog takmičenja. Kako je meč odmicao uspela sam da pronađem ritam i uzmem prvi set. Drugi sam opet krenula loše, gubila 1:3, 4:5, ali sam nekako uspela da smirim igru, vratim brejk, a u nastavku i da dobijem meč. U toku leta plan mi je da odigram još nekoliko ITF turnira, a od avgusta ću se bazirati na fjučerse. Već sam igrala par fjučersa i prošla sam dva puta kvalifikacije, izgubila u prvom kolu glavnog, verujem da ću od avgusta i tu imati više uspeha – zaključila je Marinkovićeva.
Finalistkinja ovogodišnjeg Letnjeg prvenstva Srbije u konkurenciji do 18 godina je 14 – godišnja Sara Kostić.
-Za razliku od Zimskog državnog prvenstva 2013. kada sam igrala polufinale, sada sam otišla korak dalje, borila sam se za titulu. Kad sam došla na turnir verovala sam da mogu i do titule, imala sam svoje šanse u finalu, ali osećala sam pritisak od prvog finala u karijeri. Servis me je dobro služio, ali nisam iskoristila šanse koje su mi se ukazale, sve čestitke Bojani na pobedi. Ipak neću sa ovog takmičenja otići bez titule, osvojila sam trofej u dublu u paru sa mojom drugaricom Milicom Panić – rekla je Sara koja će ovo leto igrati isključivo ITF takmičenja.
U muškoj konkurenciji trijumfovao je Luka Ilić iz Kraljeva. Za trofej borio se sa Goranom Markovićem (TK Crvena zvezda). Ilić je do naslova šampiona stigao rezultatom 6:2, 6:3.
-Izuzetno sam zadovoljan mojom igrom na ovom prvenstvu, pružio sam partije onakve kakve sam i očekivao, srećan sam što sam osvojio moj treći trofej državnog prvaka, pre ovog danas tirjumfe sam zabeležio prethodnih godina na prvenstvima do 16 (Zimsko i Letnje). Organizacija prvenstva na terenima TK Smeč bila je izuzetna i sve pohvale kako domaćinu TK Smeč tako i Teniskom savezu Srbije – istakao je18-godišnji Luka i nastavio:
-Završio sam sa juniorskim tenisom, od sada ću isključivo da igram fjučerse. Spremao sam se poslednjih meseci za profi turnire i cilj mi je da ovog leta osvojim što više ATP poena, kako bi narednu sezonu mogao startovati sa čelindžerima – zaključio je Ilić.
Finalista Marković odigrao je prvo finale državnog prvenstva u dosadašnjoj karijeri.
-Dobro sam se spremao za ovo prvenstvo i očekivao sa dobar rezultat. Smatram da sam imao šanse i u finalu, ali imao sam teškog protivnika, Luku kojeg nikad nisam pobedio i koji me odlično poznaje i moju igru i zna kako da igra protiv mene. Učestvovaću i na seniorskom prvenstvu Srbije 2013, a leto ću provesti na fjučers turnirima. Odigraću i nekoliko ITF turnira budu organizovana kod nas i u okolnim zemljama. Čestitke organizatoru ovog turnira, imali smo sjajnu uslove za takmičenje i boravak ovde – zaključio je Marković.

Povezana vest:  ATP LISTA, Đoković i dalje ubedljivo prvi, Troicki 32.