sania_mirzaSkandal u svetu tenisa: budući suprug Sanje Mirze bigamista?!

 

Indijska teniserka Sonja Mirza, koja je zapanjila sunarodnike kada se verila sa kapitenom pakistanske kriket reprezentacije Šoaibom Malikom, ponovo se našla u središtu medijske pažnje, samo nekoliko dana pred venčanje, zakazano u indijskom gradu Hajderabadu.

Tek što se stišala buka oko vesti o ljubavnoj romansi dvoje sportista, koja je uznemirila duhove s obzirom na višedecenijsku zategnutost u odnosima između Indije i Pakistana, saznalo se da je Malik već oženjen.

Dok uveliko traju pripreme za venčanje, koje treba da se održi polovinom aprila, u životu pakistanskog šampiona pojavila se jedna Indijka koja tvrdi da je njegova zakonska supruga.

Povezana vest:  ATP EKENTAL, Dobar start Bozoljca

Izvesna Aješa Sidikis iz Hiderabada izjavila je da je u braku sa Malikom i najavila da će ga tužiti za bigamiju.

U to se umešala i indijska policija koja je pokrenula istragu i zatražila od pakistanskog igrača kriketa da ne napušta Indiju.

Kako javlja agencija IANS, šef policije u Hajderabadu, glavnom gradu južne indijske države Andra Pradeš, naredio je imigracionim službama da zadrže u zemlji Malika, koji se nalazi u kući svoje verenice i kome su indijske vlasti već oduzele pasoš.

Malik je priznao da se oženio Aješom 2001. godine „putem telefona“, na osnovu fotografije koju mu je ona poslala i za koju danas tvrdi da nije njena.

Povezana vest:  HOPMAN KUP 2011, Ana Ivanović pobedila Švedovu

U izjavi za novinare, pakistanski sportista je odbacio optužbe o bigamiji, navodeći da brak sa Aješom nije validan jer je zaključen na osnovu prevare, tj. lažne fotografije.

Aješina porodica ga je tužila za maltretiranje, preljubu i izrečene pretnje, kao i za pokušaj kupovine njenog ćutanja u zamenu za veliku sumu novca.

U jednom nedavnom intervjuu, Aješa je ispričala da je imala „intimne odnose“ sa Malikom i jedan spontani pobačaj.

Islamabad je, u međuvremenu, saopštio da u stopu prati razvoj situacije.

Slučaj je prerastao u pravi diplomatski spor između dve azijske nuklearne sile koje su nakon terorističkog napada u Bombaju pre dve godine zamrzle mirovne pregovore.

Povezana vest:  Nadalov lekar zabrinut za zdravlje prvog tenisera sveta

U intervjuu za CNN, portparol pakistanskog ministarstva inostranih poslova Abdul Bazit zatražio je od Indije više informacija o istrazi koja je u toku i dodao da je „pakistanska vlada spremna da interveniše kako bi pomogla Šoaibu“.

Mirza (23) i Malik (28) su se upoznali u februaru u Dubaiju, gradu u kojem par namerava da živi. Mirza je najuspešnija teniserka u indijskoj istoriji, koja je trenutno 92. na svetskoj rang listi. Malik je bio kapiten pakistanske kriket reprezentacije, ali se još nalazi na jednogodišnjoj suspenziji zbog loših rezultata.