jelena jankovic kina 1

Janković: Igrala sam koliko je bilo dovoljno za pobedu

Srpska teniserka Jelena Janković posle večerašnjeg trijumfa protiv Bugarke Cvetane Pironkove (6:3, 6:0) izjavila je da je i dalje boli koleno i da je igrala onoliko koliko joj je bilo dovoljno za pobedu.
-Nisam htela da se forsiram i opteterćujem, koleno koje sam povredila u Madridu. Napravila sam pauzu, trenirala sam samo poslednja dva dana i zatražila od organizatora da igram u utorak. Međutim, nisu mi izašli u susret i, iskreno, nisam uopšte bila sigurna kako ću se kretati. Sada mi je koleno bolje, ali potrebno mi je malo vremena da se opustim i pustim korak – rekla je Jankovićeva srpskim novinarima koji izveštavaju sa mastersa u Rimu.
Ona je dodala da bi volela da joj naredna rivalka bude Bojana Jovanovski, koja sutra igra protiv nekadašnje broj 1, Dankinje Karoline Voznijacki.
-Naravno da bih volela da igram sa Bojanom. Uvek navijam da naša teniserka pobedi. Jedino mi je žao što se srećemo u ovako ranoj fazi turnira, mnogo bi lepše bilo da se sretnemo kasnije – istakla je Jankovićeva.
Na pitanje da prokomentariše eventualni duel sa Voznijacki, Jelena je bila veoma kratka.
-Nismo već dugo igrale i pravo da vam kažem nisam je dugo ni gledala, tako da ne zunam u kakvoj je formi.
Za kraj, Jankovićeva je podsetila da se u Rimu oseća kao kod kuće.
-Dva puta sam osvojila ovaj turnir, jednom igrala finale i baš se lepo osećam. Međutim, danas sam prvi put igrala na terenu ‘Super tenis’ i bilo mi je malo neobično zbog senke, ali i zbog jakog vetra. Možda sam i zbog toga malo slabije servirala, ali ponavljam, najvažnije je da sam pobedila – poručila je Jankovićeva.
Ona će sutra biti slobodna u singlu, a umesto treninga, odigraće dubl zajedno sa Hrvaticom Mirjanom Lučić protiv Nemice Julije Gerges i Mendi Minele iz Luksemburga.

Povezana vest:  Janković se popela na 55. mesto, Ivanović ostala 65.