Novak Djokovic Monte-CarloĐoković: Moja prednost je glad za trofejom

Najbolji teniser sveta Novak Đoković rekao je danas da je njegova glad za trofejom na Rolan Garosu prednost u odnosu na Rafaela Nadala, koji je do sada sedam puta trijumfovao u Parizu.
Ukoliko Srbin osvoji Otvoreno prvenstvo Francuske, postaće tek osmi teniser u istoriji, koji je pobedio na sva četiri gren slem turnira.
-Imam veći motiv da osvojim trofej, nego da se svrstam u to društvo tenisera. Znam da, ukoliko pobedim, ulazim u tenisku istoriju i zbog toga sam veoma počastvovan. Ipak, ovaj turnir je sam po sebi važan i osvajanje Rolan Garosa mi je najveći prioritet ove sezone. Svi mi maštamo o tome da osvojimo ovaj turnir i zato pokušavamo da tempiramo formu baš za takmičenje u Parizu – rekao je Đoković na konferenciji za medije.
On je dodao da mu je skorašnja pobeda u Monte Karlu protiv Nadala dala veliku dozu samopouzdanja.
-Pobedio sam najboljeg tenisera na šljaci i to mi je dalo mentalnu snagu i veru u sebe. Ne događa se to svakog dana, Nadal retko gubi na zemljanoj podlozi – naveo je prvi teniser sveta.
Đoković će na startu turnira igrati protiv Belgijanca David Gofana, sa kojim se do sada nije sastajao.
-On je opasan protivnik, deo je mlade generacije tenisera, koja može da dođe do samog vrha. Sreli smo se u Dejvis kupu, nisam igrao protiv njega, ali sam video kako igra i moraću da se najbolje pripremim – poručio je Đoković.
Drugi gren slem sezone startuje 26. maja i trajaće do 9. juna, a titulu brani sedmostruki osvajač Nadal.

Povezana vest:  Đoković pričao francuski na Kanalu plus