michael platini

Platini ponovo tražio formiranje evropske sportske policije

Predsednik Evropske fudbalske unije (UEFA) Mišel Platini danas je, na kongresu te organizacije u Londonu, ponovo zatražio formiranje kontinentalne sportske policije.
-Još pre šest godina sam tražio tako nešto, jer moramo da se uhvatimo u koštac, sa klađenjem, nameštanjima i korupcijom. Takođe, tu su i problemi sa huliganima i dopingom. Nažalost, odgovora nije bilo. Zato, ali i zbog odstustva svesti dela političke elite, moram da ponovim poziv – kazao je Platini u Londonu.
On je istakao da su, pored korupcije, najveći problemi u današnjem fudbalu diskriminacija i finansije i da te stvari „truju igru iznutra“.
-Ako, ne daj Bože, ponovo niko ne čuje moj poziv, tražiću da svaka zemlja usvoji određene izmene u nacionalnim zakonima kako bi konačno dobili pravo oružje u borbi sa problemima i mogli da kaznimo sve prevarante – poručio je Platini.
Prvi čovek UEFA istakao je da, uprkos svim do sada preduzetima merama, ta organizacija ima dosta problema da se izbori sa nameštenjem mečeva.
-Ovde se ne radi o sitnim kriminalcima, već deluje kao da su u pitanju organizacije koje funkcionišu kao mafija. Određeni mečevi se koriste za pranje novca i pritom se uništava sport – zaključio je legendarni francuski fudbaler.

Povezana vest:  Berlin domaćin finala Lige šampiona 2015?