Bojana JovanovskiROLAN GAROS 2013
Sutra na terenu Bojana Jovanovski i Vesna Dolonc

Drugog dana Otvorenog prvenstva Francuske u tenisu, iz Srbije na teren izlaze Bojana Jovanovski i Vesna Dolonc.
Protivnica Bojani Jovanovski u prvom kolu drugog gren-slem turnira u sezoni biće češka teniserka Barbora Zahvalova Stricova, 136. igračica sveta.
Njih dve su se do sada sastale samo jednom, 2010. godine na turniru u Maroku kada je Jovanovski, 48. teniserka na WTA listi, pobedila sa 2:0.
Taj meč je drugi na programu na terenu broj pet. Pre tog duela na terenu broj pet igra se duel u muškom singlu, a program počinje u 11 sati.
Nakon Jovanovski na isti teren će izaći i Vesna Dolonc, 96. igračica sveta, koja će u prvom kolu igrati protiv Kineskinje Đje Čeng, koja je 51. na WTA listi. Njih dve se do sada nisu sasjatale.
Program na centralnom stadionu „Filip Šatrije“, sutra od 11 sati otvoraju Kineskinja Na Li i Anabel Medina Geriges iz Španije. Nakon njh na teren izlazi treći nosilac u muškoj konkurenciji, Španac Rafael Nadal, koji u prvom kolu igra protiv Danijela Brandsa iz Nemačke.
U preostala dva meča na tom terenu sastaju se Čeh Tomaš Berdih i domaći teniser Gael Monfis, dok će program zatvoriti Marija Šarapova iz Rusije, koja u prvom kolu Rolan Garosa igra protiv Su-Vei Hsei sa Tajvana.

Povezana vest:  FED CUP 2013, Srbija ispala iz Svetske grupe I Fed kupa