AA_tennis_ball_racquetNavratilova boluje od raka dojke

 

Bivša najbolja svetska teniserka Martina Navratilova saopštila je danas da boluje od blažeg oblika raka dojke, ali da su prognoze lekara veoma pozitivne.

„Plakala sam. Bila sam potpuno šokirana kada sam saznala. Osećala sam da imam kontrolu nad svojim životom i telom, a onda se ovo dogodilo, a na to ne mogu da utičem“, rekla je Navratilova za list Pipl.

Povezana vest:  Djoković četvrti na ATP listi

Navratilovoj je u februaru otkriveni blaži oblik raka dojke i devetostruka pobednica Vimbldona će u maju početi šestonedeljnu hemoterapiju.

Navratilova je otkrila da se poslednji put pregledala pre četiri godine.

-Pregledala sam se pre četiri godine… Svi smo veoma zauzeti, ali to ne sme da nam bude izgovor. Održavala sam formu, hranila se zdravo, a ipak mi se to dogodilo. Da sam čekala još samo jednu godinu, bila bih u velikoj nevolji – rekla je ona.

Povezana vest:  Zimonjić u dublu sa Marejem

Pipl je preneo izjavu lekara iz San Franciska koji je rekao da skoro 70.000 Amerikanki boluje od takvog oblika raka i da je „šansa samo jedan odsto da će pacijent sa tom dijagnozom umreti od raka dojke“.

Navratilova je u karijeri osvojila ukupno 167 titula, od kojih 18 grend slem trofeja u singlu, 31 u dublu i 10 u miks dublu.

Povezana vest:  Troicki u drugom kolu turnira u Dohi