FUDBALSKA-LOPTASavez razmišlja o novoj istrazi povodom skandala iz 2006.

 

Fudbalski savez Italije sačekaće rezultate sudskog procesa u Napulju i odlučiti da li će otvoriti novu istragu povodom skandala o nameštanju utakmica koji je potresao italijanski fudbal pre četiri godine.

Italijanski mediji naveli su da postoje snimljeni telefonski razgovori u kojima se Inter i drugi fudbalski klubovi povezuju sa skandalom iz 2006. godine.

Povezana vest:  Sivić zadovoljan uslovima u Bidgošću

List Gazeta delo Sport preneo je da su predsednik Fudbalskog saveza Dajnkarlo Abete i tužilac Stefano Palaci juče održali sastanak kako bi razgovarali o slučaju.

Bivši izvršni direktor Juventusa Lučano Mođi svoju odbranu pred sudom u Napulju zasniva na novim telefonskim snimcima. On tvrdi sa su svi fudbalski klubovi bili u kontaktu sa sudijama.

Povezana vest:  Potpredsednik Partizana:Tražićemo od MUP-a konkretna imena

Na snimcima se, navodno, čuje razgovor predsednika Intera Masima Moratija i funkcionera Saveza koji određuje sudije za utakmice Paola Bergama.

Kako navode mediji, oni su razgovarali o izboru sudija za utakmicu u Kupu između Intera i Bolonje, u januaru 2005. godine. Milanski tim je tada pobedio sa 3:1.

Morati je te tvrdnje odbacio, rekavši da su „smešne i sramne“.

Povezana vest:  FSS se sastao sa sudijama, nije bilo priče o pritiscima

Mođi je zbog skandala suspendovan na pet godina iz fudbala, ali nikada nije prizano da je učestvovao u nameštanju utakmica. Juventusu su u sezonama 2005. i 2006. oduzete šampionske titule, crno-beli su izbačeni u drugu ligu i kažnjeni oduzimanjem devet bodova.

Pored Juventusa, u najvećem slučaju o korupciji i nameštanju utakmica u italijanskom fudbalu, učestvovali su i Milan, Lacio, Fiorentina, Ređina i Areco