Rafael Nadal RGNadal: Bio je ovo još jedan veliki meč između mene i Novaka
 
Španski teniser Rafael Nadal rekao je posle pobede nad Novakom Đokovićem da je to bio još jedan veliki meč između njega i svetskog broja jedan.
Nadal se plasirao u finale Rolan Garosa savladavši Đokovića posle divovske borbe u pet setova – 6:4, 3:6, 6:1, 6:7, 9:7 i sada je u prilici da se u nedelju bori za osmi trofej na drugom gren slem turniru sezone.
-Ovo je za mene posebna pobeda. Čestitam Novaku, on je veliki šampion i uveren sam da će jednog dana trijumfovati na Rolan Garosu – izjavio je trenutno četvrti teniser sa ATP liste.
Dvadesetsedmogodišnji Španac je naglasio da su on i Đoković odigrali „još jedan veliki meč“.
-To je bio meč sličan onom na Australijen Openu prošle godine. On je tada bio bolji, sada sam ja pobedio i to je ono što tenis čini tako velikikim sportom. Novak je veliki borac, danas se toliko puta vraćao u meč, oduševljen sam kako smo igrali. Uvek je tako kada igramo jedan protiv drugog – kazao je Nadal, koji sada na Rolan Garosu ima impresivan skor od 58 pobeda, uz samo jedan poraz.
Nadal se u borbi za odbranu titule sastaje sa pobednikom drugog polufinalnog duela u kojem igraju Francuz Žo-Vilfred Conga i Španac David Ferer.
Povezana vest:  Teniski sudija uhapšena zbog ubistva muža šoljom za kafu