Novak-Djokovic RG 3ROLAN GAROS 2013
Đoković izgubio posle drame od Nadala

Prvi teniser sveta Novak Đoković nije uspeo da se plasira u finale Rolan Garosa, pošto je danas u prvom polufinalu posle velike drame i više od četiri i po sata igre izgubio od Španca Rafaela Nadala sa 6:4, 3:6, 6:1, 6:7 (3:7), 9:7.
Nijanse su odlučile da pobednik ovog divovskog teniskog obračuna bude Nadal, koji je tek u petom setu uspeo da slomi otpor srpskog tenisera.
Đoković je prvi put bio na ivici poraza u četvrtom setu, kada je Nadal servirao za meč, ali je hladnokrvnim udarcima okrenuo meč u svoju korist, osvojio set u taj brejku i uveo ovu dramu u peti čin.
Kada se činilo da će Đoković posle vođstva od 2:0 uspeti da materijalizuje preokret, „kralj šljake“ je pokazao da nije bez razloga stekao taj epitet,
Čekao je priliku, iskoristio je u osmom gemu kada je vratio brejk Đokoviću, a onda u poslednjem 16. gemu još jednom oduzeo servis Đokoviću za konačan trijumf.
Utisak je da je prvi reket Srbije, uprkos sjajnoj igri u četvrtom i većem delu petog seta nonšalnatno prišao meču, što potvrđuje i čnjenica da je barem sedam osam puta napravio greške prilikom smeča na mreži – koje su ga na kraju skupo koštale.
Nadal će u borbi za odbranu titule igrati protiv pobednika drugog polufinala u kojem se kasnije danas sastaju Španac David Ferer i Francuz Žo Vilfred Conga.

Povezana vest:  ATP MONTREAL, Ðoković: Strpljenje je ključ za pobedu protiv Fiša