Venus Williams RGVilijams: Želim da se vratim u Pariz i odbranim titulu

Najbolja teniserka sveta Serena Vilijams rekla je posle trjumfa na Rolan Garosu da sledeće godine želi da se vrati u Pariz i odbrani titulu.
Tridesetjednogodišnja Amerikanka pobedila je danas u finalu Ruskinju Mariju Šarapovu sa 6:4, 6:4 i drugi put u karijeri, posle 2002. osvojila trofej na Otvorenom prvenstvu Francuske. To je njena ukupno 16. gren slem titula.
-Bilo je veoma teško danas, ali sam uspela da pobedim. Obožavam Pariz, obožavam ovaj turnir, pokušaću ponovo da ga osvojim – izjavila je Vilijams, koja je na ovogodišnjem Rolan Garosu izgubila samo jedan set, u četvrtfinalu od Ruskinje Svetlane Kuznjecove.
-Bila sam nervozna, međutim, verovala sam u sebe, kao i da posle 11 godina ovde ponovo mogu da osvojim titulu. Teško mi je da iskažem kako se osećam, ne znam šta da kazem osim da sam presrećna – poručila je Vilijams.
Šarapova nije uspela da odbrani titulu osvojenu prošle godine, a od Amerikanke je pretrpela čak 14. poraz u njihovom 16. međusobnom okršaju.
-Čestitam Sereni, bila je sjajna i bolja od mene. Imala sam odličan turnir, ali sam u finalu igrala protiv velike šampionke. Vratiću se sledeće godine u Pariz i pokušaću da ponovo trijumfujem ovde – kazala je Šarapova.
U finalu muškog turnira na Rolan Garosu sutra se sastaju branilac titule, sedmostruki šampion Španac Rafael Nadal, i njegov zemljak David Ferer.
Posle pobede u polufinalu nad svetskim brojem jedan Novakom Đokovićem, Nadal važi za izrazitog favorita. Petog sa ATP liste, Ferera, koji igra prvo gren slem finale u karijeri, dobio je 19 puta u dosadašnja 23 međusobna duela.

Povezana vest:  WTA INDIJAN VELS, Janković i Ivanović slobodne u prvom kolu Indijan Velsa