Janko Tipsarevic

VIMBLDON 2013

Šest tenisera iz Srbije danas izlazi na teren

Prvog dana takmičenja na Vimbldonu, najprestižnijem teniskom turniru sveta, na teren izlazi šest tenisera iz Srbije, a u centru pažnje će biti duel Janka Tipsarevića i Viktora Troickog. Meč Tipsarevića i Troickog je treći na programu na terenu broj tri, na kojem program počinje u 12.30. Oni su do sada samo tri puta igrali međusobne mečeve i za sada je uspešniji Tipsarević.
Prva će danas nastupiti Ana Ivanović koja u prvom kolu igra protiv Francuskinje Viržini Razano. Taj duel otvoriće u 12.30 program na terenu broj dva.  I Jelena Janković danas počinje svoj nastup na trećem gren slem turniru sezone. Njena protivnica biće domaća teniserka Džoana Konta koja je 137. na svetskoj listi. Taj meč je drugi na programu na terenu broj 12.
Protivnica Vesni Dolonc u prvom kolu biće Belgijanka Janina Vikmajer, a taj duel je drugi na terenu broj četiri na kojem mečevi počinju u 12.30.
Poslednja na teren izaćiće Bojana Jovanovski. Njen meč protiv Hrvaticr Ajle Tomljanović poslednji je na terenu broj osam.
Kao što to tradicija nalaže, program na centralnom terenu otvoriće aktuelni šampion u muškoj konkurenciji: u 14.00 na teren izlazi Rodžer Federer, a protivnik će mu biti Rumun Viktor Hanesku. Nakon tog meča na teren će Marija Šarapova koja igra protiv Kristine Mladenović, a program će zatvoriti ljubimac domaćih navijaca Endi Marej u meču protiv Benjamina Bekera iz Nemačke.
I Španac Rafael Nadal danas počinje takmičenje, a protivnik u prvom kolu će mu biti Stiv Darsis iz Belgije. Taj meč je drugi na program na terenu broj jedan.

Povezana vest:  Serena Vilijams nahvalila Ðokovića