Sabine Lisicki WimbledonVIMBLDON 2013
Lisicki eliminisala Serenu Vilijams

Nemačka teniserka Sabine Lisicki plasirala se u četvrtfinale Vimbldona, pošto je danas napravila veliko iznenađenje i eliminisala Amerikanku Serenu Vilijams sa 6:2,1:6, 6:4.
Nemačka teniserka je odmah pokazala prvoj teniesrki sveta da neće biti lak zalogaj. Dobila je prvi set lako i ubedljivo, ali je Amerikanka okrenula list u nastavku meča i ekspresno došla do izjednačenja.
Odlučujući set je počeo u znaku prve teniserke sveta koja je povela sa 3:0, ali se Lisicki nije predavala, uspevši da vrati brejk (3:2).
Usledila je brejk „klackalica“, da bi Lisicki prvo dobila svoj gem (4:4), a onda još dva gema za najveću pobedu u karijeri.
-Ovo je neverovatan uspeh, Morala sam da se borim za svaki poen. Serena je igrala fantastično, ja sam pokušavala da ostanem u meču, ali sam na kraju ne samo ostala, već i pobedila – rekla je Lisicki uz suze radosnice.
Lisicki koja je prekinula niz od 34 vezane pobede Serene Vilijams, igraće za mesto u polufinalu protiv Estonke Kaje Kanepi koja je bila bolja od Britanke Lore Robson sa 7:6 (8:6), 7:5.

Povezana vest:  Peti Snider okončala karijeru