Novak Djokovic Wimbledon 2VIMBLDON 2013
Đoković u četvrtfinalu Vimbldona

Najbolje rangirani teniser sveta Novak Đoković plasirao se u četvrtfinale Vimbldona, pošto je danas u osmini finala pobedio Nemca Tomija Hasa sa 3:0 (6:1, 6:4, 7:6).
Đoković će se u četvrtfinalu sastati sa Čehom Tomaša Berdiha, a u meču sa 13. nosiocem na trećem Gren slemu sezone bilo mu je potrebno dva sata i 12 minuta da zabeleži pobedu.
Prvi teniser sveta je odlično otvorio meč protiv Hasa, napravivši na početku prvog seta dupli brejk i bez ikakvih problema na svoje servise došao do 4:0.
Nemac je do kraja seta uspeo da osvoji jedan gem, a Đoković da napravi još jedan brejk i tako okonča taj period igre u svoju korist.
U drugom setu bilo je mnogo više uzbuđenja nego u prvom, Has je prvi uspeo da oduzme servis Đokoviću i da povede sa 4:2, međutim, Novak je ubrzo potom napravio ribrejk i dođe do izjednačenja (4:4).
Osvajač Vimbldona iz 2011. godine u drugom setu je napravio još jedan brejk i to kada je Has servirao za opstanak u tom setu, pa tako nije imao priliku za popravni.
U trećem setu Đoković je pri rezultatu 3:2 iskoristio prvu brejk loptu, a potom je Has, kada je Srbin servirao za plasman u četvrtfinale ribrejkova prvog tenisera sveta.
Treći set okončan je u taj-brejku, koji je srpski teniser dobio sa 7:4, napravivši tri mini brejka.

Povezana vest:  Jankovićeva: Razočarana sam, ovo je bio moj turnir