Viktor Troicki

Troicki se žali Međunarodnom sudu za arbitražu u sportu

Srpski teniser Viktor Troicki koji je suspendovan zbog kršenja antidoping pravilnika, najavio je žalbu Međunarodnom sudu za arbitražu u sportu, tvrdeći da mu je doktor preporučio da izbegne doping test iz zdravstvenih razloga. Troicki je kažnjen na 18 meseci jer u aprilu nije, kako mu je naloženo, dao na analizu uzorak krvi, već samo uzorak urina.
-Sve se događalo u Monte Karlu ovog proleća. Loše sam se osećao tog 15. aprila za vreme i posle meča sa Jankom Tipsarevićem. Posle meča bio sam izabran da dam uzorak urina i krvi, pa sam posle tuširanja otišao na antidoping kontrolu, ali pošto sam se loše osećao, pitao sam zvaničnog doktora da li mogu da izbegnem davanje krvi – jer mi od toga bude još gore, a ona mi je rekla da mogu, ali da prethodno napišem pismo Međunarodnoj teniskoj federaciji – izjavio je Troicki u saopstenju dostavljenom medijima..
On je dodao da mu je doktorka diktirala šta treba da navede u tom pismu i da ga je pustila bez uzimanja uzorka krvi.
-Doktorka je bila puna razumevanja – ocenio je Troicki i dodao da mu je ova optužba za izbegavanje antidoping testa sada kao „noćna mora“.
-Bio sam sto posto ubeđen da je sve u redu. Moj trener Džek Rider bio je sa mnom u sobi za testoranja tokom postupka – rekao je Troicki.
On je napomenuo da je sledećeg jutra, kada mu je bilo bolje, dao uzorak krvi.
-Sledeće jutro sam dao uzorak krvi istom kontroloru koji me je prethodnog dana testirao – napomenuo je Troicki i naglasio da su oba testa – i krvi i urina bila negativna.
Srpski teniser je dodao da nikada ranije nije izbegao antidoping test i naglasio da ima puno poverenjee u Sud za arbitražu u sportu da će doneti pravičnu presudu. Troicki je naglasio da ne zaslužuje ovo što mu se dešava, ali da će se boriti na sudu, zajedno sa svojim timom i advokatima, da konačno prestane „ova noćna mora“.
-Ne zaslužujem sve ovo što mi se dešava. Želim da nastavim da igram – rekao je Troicki.

Povezana vest:  Đoković protiv Štepaneka sutra posle 13 sati