david ferer

AO 2014
Ferer, Berdih i Vavrinka u osmini finala

Španski teniser David Ferer plasirao se danas u osminu finala Otvorenog prvenstva Australije u Melburnu, pošto je pobedio Francuza Žeremija Šardija sa 3:0 u setovima (6:2, 7:6, 6:2). Treći teniser sveta se tako plasirao u osminu finala na 15. uzastopnih grend slem turnira. Prošle godine je igrao u polufinalu u Melburnu, ali je izgubio od Novaka Đokovića, koji je kasnije osvojio turnir. 
Ferer će u osmini finala igrati protiv Nemca Florijana Majera, koji je u tri seta pobedio 20. nosioca Jiržija Janoviča iz Poljske, 7:5 6:2, 6:2. 
Sedmi teniser sveta, Čeh Tomaš Berdih plasirao se, četvrtu godinu uzastopno, u osminu finala, pošto je pobedio bosanskog tenisera Damira Džumhura, 188. na ATP listi sa 3:0 (6:4, 6:4, 6:2). Džumhur je prvi teniser iz Bosne i Hercegovine koje je igrao singl meč na jednom grend slem turniru. 
Berdih će za plasman u četvrtfinale igrati protiv pobednika meča Južnoafrikanca Kevina Andersona i Francuza Edvarda Rožera Vaselina. Švajcarski teniser Stanislas Vavrinka plasirao se u osminu finala, pošto mu je bez borbe Kanađanin Vasek Pospišil predao meč. 
Osmi teniser sveta će u osmini finala igrati protiv boljeg iz duela Španca Tomija Robreda i Francuza Rišara Gaskea. 

Povezana vest:  Đoković oprezan pred meč sa Benetoom