serena viliams

AO 2014

Serena Vilijams uz rekord do osmine finala Australijan opena

Prva teniserka sveta Amerikanka Serena Vilijams plasirala se danas u osminu finala Otvorenog prvenstva Australije u Melburnu, pošto je pobedila Slovakinju Danijelu Hantuhovu sa 2:0 u setovima (6:3, 6:3) i postala teniserka sa najviše pobeda i istoriji tog takmičenja. Petostruka šampionka Australijan opena zabeležila je 61. pobedu na tom turniru i tako prestigla legendarnu Australijanku Margaret Kort, koja je ostvarila 60 pobeda u Melburnu. 
Vilijams je pobeduila za sat i 20 minuta, a meč je odigran po velikoj vrućini, na 39 stepeni Celzijusovih. Očekuje se da će, kao i prethodnih dana, temperatura u Melburnu dostići 44 stepena, zbog čega bi organizatori mogli, kao i juče, da prekinu mečeve na otvorenim terenima. 
-Bio je težak meč… Mnogo je toplo, ali morate da budete spremni na to. Takođe, morate i psihički da se pripremite za ovakve uslove – rekla je Vilijams. 
Vilijams će u osmini finala igrati protiv pobednice meča srpske teniserke Ane Ivanović i Australijanke Samante Stosur. Taj meč počinje u devet sati po srednjeevropskom vremenu. Ona je do sada četiri puta igrala sa 14. teniserkom sveta Anom Ivanović i ostvarila sve četiri pobede. Poslednji put igrale su 2012. godine, na Ju Es openu, kada je bilo 6:1, 6:3. 
Sa 17. na WTA listi Samantom Stosur igrala je devet puta i zabeležila šest pobeda, od kojih dve uzastopno. Poslednji put igrale su 2012. godine u Čarlstonu, kada je bilo 6:1, 6:1.

Povezana vest:  Pliskova osvojila turnir u Lincu