Novak Djokovic IV 2013

Đoković: Bilo je tesno, ali Nadal je bio bolji 

Srpski teniser Novak Đoković rekao je danas da je Rafael Nadal igrao bolje od njega i zato se plasirao u finale Rodžers kupa u Montrealu, ali da je meč bio veoma tesan.
-Bilo je veoma tesno, nekoliko poena je odlučilo pobednika, ne mogu da izaberem koji je momenat tačno odlučio. Imao sam svoje šanse, ali na kraju je on igrao bolje – rekao je Đoković novinarima u Montrealu.
Đoković je izgubio od Nadala sa 2:1 u setovima (6:4, 3:6, 7:6).
-Mogao sam da odigram bolje, u pojedinim trenucima pravio sam mnogo neiznuđenih grešaka kada sam imao svoje šanse u razmeni udaraca. Toliko lakih forhenda sam promašio, a to ne smete sebi da priuštite kada igrate protiv Nadala, on vam ne daje mnogo prilika – naveo je prvi teniser sveta.
Na konstataciju novinara da je delovao iznervirano kada ga je Nadal u jednom trenutku pogodio lopticom, Đoković je kazao da je bio takav jer se radilo o važnom poenu.
-Ne mislim da me je gađao u glavu, sredili smo to na kraju – dodao je srpski teniser.
Đoković je kazao da je loše servirao, posebno u prvom setu.
-Imao sam mnogo duplih grešaka, koje ne mogu da objasnim, posebno u prvom setu. Posle toga sam dobro servirao u važnim trenucima. Nadal mi je odlično vraćao servis, stajao je blizu linije i dobro je udarao lopticu – kazao je Đoković.
Nadal će u finalu igrati protiv Kanađanina Miloša Raonića.

Povezana vest:  DAVIS CUP, Ljubičić: Đoković je u boljoj formi