Rafael Nadal RG 22ATP SINSINATI
Nadal dobio još jedan derbi protiv Federera

Od „velike četvorke“ svetskog tenisa u polufinalu ATP turnira u Sinsinatiju će igrati samo Rafael Nadal, španski teniser koji godine igra u fantastičnoj formi.
Đokovića je izbacio Izner, od Mareja je bolji bio Berdih, a Federer je ispao u novom velikom duelu protiv Nadala. Bio je ovo u Sinsinatiju njihov 31. međusobni meč, a Nadal sada vodi 21-10. Sa 5-7, 6-4, 6-3 je španski teniser ovaj put dokazao dominaciju protiv Federera.
No, treba reći kako je Federer ovom prilikom igrao zaista dobro. Daleko bolje nego protiv Kolsšrajbera ili Hasa, kada je gledao porazu u oči. Pogotovo je u prvom setu Federer bio opasan i precizan, a do zasluženog je breaka došao kod 5-5, te je potom odservirao za prvi set.
Istina je da se nakon toga Nadal dodatno „uozbiljio“, zaigrao je daleko čvršće, pa Federer više nije imao nijednu break-loptu do kraja meča! U drugom je setu Nadal iskorstio jednu od četiri takve šanse, a u trećem jednu od pet break-prilika.
Na kraju je pobeda Nadala zaslužena, a njegov novi suparnik na putu prema osvajanju novog turnira u 2013. godini je Tomaš Berdih. U drugom se polufinalu sastaju Huan Martin del Potro i Džon Izner koji su nedavno igrali finale turnira u Vašingtonu, kada je slavio Argentinac.
Podsetimo da je Nadal i dalje na samo tri poraza u celoj godini (Zebaljos, Đoković i Darcis).

Povezana vest:  Novak Đoković: Još uvek nisam spreman za mečeve!