jjboks2Jelena Janković se leči u Beogradu i sprema za naredne turnire

 

Drugi reket sveta i prvi reket Srbije Jelena Janković posle odlaska, zbog povrede, u drugom kolu WTA turnira u Sloveniji Jelena Janković se nalazi u srpskoj prestonici i sada, uz lekarski tim se sprema za naredna takmičenja.

Posle povrede leđa na Vimbldonu JJ se polako vraća u fromu uz prijatno porodično okruženje.

-Kao što znate, povredila sam leđa na Vimbldonu. Nisam trenirala 10 dana, ali sam zato u tom periodu uspela malo da se odmorim, pa je sve bilo u redu. Posetila sam i Veneciju, zajedno sa porodicom, i uživala sam u vremenu provedenom sa njima. Počela sam ponovo da treniram i otišla sam u Portorož, koji je veoma lepo mesto. Moja porodica je, takođe, bila tamo, baš kao i moj dečko, što je bila sjajna stvar. Plovila sam malo na jahti, a šetala sam i pored mora svaki dan. Bio je to prvi put da sam posetila Portorož, a sve je bilo sjajno organizovano. Nadam se da ću ići tamo i sledeće godine.

Povezana vest:  TSS škola tenisa za decu sa posebnim potrebama

Na turniru u Sloveniji Jankovićeva je povredila zglob.

-Tokom meča drugog kola, vodila sam 6:1, 2:0 i tokom kretanja ka loptici uganula sam zglob. Morala sam da predam meč, a od tada nisam udarila lopticu. Još uvek se oporavljam. Vratila sam se u Srbiju gde sa celim timom lekara pokušavam da ozdravim što je brže moguće. Oni su uz mene već dugo vremena i znam da rade sve što je u njihovoj moći – rekla je Jelena Janković.

Sreća je na minula dva turnira zaobišla JJ ali stvari idu na bolje i Jelena se nada učešću na turniru u San Dijegu.

-Povrede nisu poželjna stvar, ali one su deo sporta. Nisam imala sreće na protekla dva turnira, ali nadam se najboljem i nastaviću vredno da radim. Ponovo sam broj dva na rang listi, i igram dobro u poslednje vreme, a samo se molim da me zdravlje posluži tako da ću moći da nastavim da radim svoj posao najbolje što mogu. Nadam se da ću krenuti za San Dijego u narednih par dana. Volim da provodim vreme tamo. Baš u tom gradu će biti moja nova kuća. Sledeće godine u San Dijegu igraću kod kuće. Ne dešava se često da možete da spavate u svom krevetu i igrate neki turnir u isto vreme. Zaista sam srećna što se ovo takmičenje vratilo u kalendar.

Povezana vest:  ATP LONDON, Nadal teško prošao, Đoković ispao

Pored Jelene u Sloveniji je igrala I Aleksandra Krunić.

-Moram da pomenem i Aleksandru Krunić, kojoj je tek 16 godina i koja dolazi iz Srbije. Igrala sam dubl sa njom u Portorožu. Ja sam njen mentor, a naš zajednički nastup mi je bio veoma zabavan. Stigle smo do polufinala, ali zbog moje povrede morala sam da odustanem od tog meča. Bez obzira na to, ona je igrala zaista dobro i reč je o teniserki sa velikim potencijalom. Takođe sam igrala protiv još jedne Srpkinje, u prvom kolu singla, Bojane Jovanovski. Njoj je 18 godina, i igrale smo u Fed kup reprezentaciji Srbije ove godine. Takođe smo zajedno trenirale pre turnira, a opet nas sreća nije pogledala jer nas je žreb spojio već na samom startu takmičenja. Ona je, takođe, veoma dobra devojka. Sjajna stvar je što Srbija ima dosta mladih, talentovanih igračica koje se probijaju!

Povezana vest:  ATP RIM, Tipsarević i Troicki završili takmičenje u Rimu

Fan klub JJ bio je i u Portorožu.

-Kad pričamo o Srbiji, istakla bih da imam fan klub, a mnogi od njih su došli u Portorož. To zaista cenim. Dali su mi lep poklon, narukvicu od belog zlata, na kojoj je bilo ugravirano “Uvek uz tebe”. To je izvanredno! Lepo je znati da gde god idete imate ljude koji navijaju za vas i žele vam sve najbolje. Svi moji navijači mi puno znače – i uvek su uz mene, bez obzira na to da li pobeđujem ili gubim, da li sam zdrava ili povređena…Želim svima vama da se posebno zahvalim – rekla je na kraju Jelena Janković.