Janko Tipsarevic

Počinje US Open, igraju Tipsarević, Janković i Krunić

Na teniskim terenima Flešing Medouza u Njujorku danas počinje poslednji gren slem turnir sezone, Otvoreno prvenstvo SAD, a prvog takmičarskog dana od predstavnika Srbije igraju Janko Tipsarević, Jelena Janković i Aleksandra Krunić.
Prva na teren izlazi Krunićeva, koja je učešće na turniru izborila posle kvalifikacija, a njena protivnica od 17 sati po našem vremenu je Amerikanka Koko Vandevege.
Tipsarević se sastaje sa Urugvajcem Pablom Kuevasom, duel je treći na terenu broj 17 i mogao bi da počne posle 20 sati, dok Jankovićeva u prvom kolu igra protiv Amerikanke Medison Kiz.
Taj meč je treći po redu na Grendstendu i najverovatnije neće početi pre 21.30 sati.
Pored njih, na ovogodišnjem US Openu Srbiju će predstavljati Novak Đoković, Nenad Zimonjić, Ana Ivanović, Bojana Jovanovski i Vesna Dolonc.
Đoković, koji je u Njujorku trijumfovao 2011. godine, postavljen je za prvog nosioca i na startu turnira, u utorak ili sredu, igraće protiv Litvanca Rikardasa Berankisa.
Protivnica Ivanovićeve u prvom kolu je Ana Tatišvili iz Gruzije, Jovanovski se sastaje sa Andreom Petković iz Nemačke, a Dolonc sa Kanađankom Aleksandrom Voznjak.
US Open je na programu od 26. avgusta do 8. septembra, titulu u muškoj konkurenciji brani Britanac Endi Marej, a kod dama Amerikanka Serena Vilijams.

Povezana vest:  ATP MADRID, Đoković sutra od 16 sati protiv Garsije Lopeza