Bojana Jovanovski RG

US OPEN 2013

Bojana Jovanovski bolja od Andree Petković na startu Ju es opena

Teniserka iz Srbije Bojana Jovanovski plasirala se danas u drugo kolo Otvorenog prvenstva Amerike u Njujorku, pošto je savladala Andreu Petković iz Nemačke sa 2:0 u setovima (6:2, 6:4). Petković je bolje ušla u meč, povela je s 2:0, ali tu je i stala. Jovanovski je tada zaigrala mnogo bolje i sa šest uzastopnih gemova osvojila je prvi set posle 37 minuta igre.
Jovanovski, 58. teniserka sveta, prva je došla do prednosti u drugom setu, pošto je u trećem gemu oduzela servis protivnici i povela sa 2:1. U narednom gemu je potvrdila brejk, ali uz dosta problema pošto je Nemica imala dve brejk prilike. Međutim, Jovanovski je uspela da se odbrani i povede sa 3:1. 
Petković je imala još dve prilike, ali nije iskoristila brejk šanse ni u šestom ni u osmom gemu, a priliku da završi meč nije iskoristila ni srpska teniserka.  Jovanovski je u devetom gemu, na servis 46. teniserke sveta, imala dve meč lopte, ali je Nemica uspela da se odbrani. 
Ono što joj nije pošlo tada za rukom jeste u narednom gemu. Jovanovski je u desetom gemu iskoristila šestu meč loptu, a četvrtu na svoj servis, i posle skoro sat i po vremena igre plasirala se u narednu rundu Ju es Opena. 
Protivnik Jovanovski u drugom kolu poslednjeg gren slem turnira u sezoni biće bolja iz duela Čehinje Petre Kvitove i Japanke Masakai Doi. 

Povezana vest:  ATP JU ES OPEN 2011, REZULTATI, Federer u 2. kolu