otvaranje 2

Opština Stari grad: Tužićemo firmu Femili Sport


Beogradska opština Stari grad saopštila je večeras da će u skladu sa zakonskim i ugovornim okvirima podneti tužbu protiv firme Femili Sport, koja je u vlasništvu porodice najboljeg srpskog tenisera Novaka Đokovića.
Reagujući na temu raskida ugovora sa firmom Femili Sport, Gradska opština Stari grad navodi da će „država svakako rešiti ovaj slučaj tako što će ga prepustiti nadležnim sudskim organima, koji će na osnovu sudske presude doneti konačnu odluku“.
-Pravda i zakon moraju biti jednaki za sve, imovinu građana Starog grada ne može niko da otme. Ugovor koji je potpisan nakon javno objavljenog konkursa sa uslovom organizacije ATP turnira nedvosmisleno određuje obavezu zakupaca od koje ih niko ne može osloboditi – stoji, između ostalog, u saopštenju.
-Činjenice su da u ugovoru između GO Stari grad i firme Femili Sport jasno stoji da ukoliko Femili Sport svake godine ne organizuje ATP turnir, ne plaća redovno zakupninu, opština kao zakupodavac ima obavezu da sa njima raskine ugovor – dodaje se u saopštenju i navodi da je odluka o raskidu ugovora doneta „zato što je nastupio raskidni uslov, odustanak od turnira i ne može se nikako drugačije tumačiti“.
-Uostalom, da li je na pomenutoj lokaciji bila livada najbolje znaju vlasnici, građani Starog grada koji na istoj igraju tenis poslednjih 25 godina – zaključuje se u saopštenju Gradske opštine Stari grad.
Kompanija Femili Sport ranije danas je saopštila da će zatražiti zaštitu države posle odluke opštine Stari grad da raskine ugovor o zakupu teniskih terena u okviru Sportskog centra „Milan Gale Muškatirović“ zbog navodnog neispunjavanja ugovornih obaveza.
Kompanija je istakla da je sve ugovorne obaveze „platila i preplatila“ pošto opština Stari grad nije, uprkos ugovoru, u cenu zakupa uračunala više od četiri miliona evra uloženih u teniski kompleks na Dorćolu.
Femili Sport je naglasio da za sve plaćene račune poseduje knjigovodstvenu dokumentaciju.

Povezana vest:  AO 2014, Đoković u trećem kolu, Dolonc poražena