f1 grand prix logo

FORMULA 1       

Danil Kvjat od sledeće sezone vozi za Toro Roso

Ekipa Formule jedan Toro Roso saopštila je danas da će sledeće sezone, pored Žana Erika Vernja, za taj tim voziti i mladi Rus Danil Kvjat. Kvjat (19) je član Programa za mlade vozače Red Bula, a bio je test-vozač Toro Rosa jula, na stazi u Silverstonu. 
On će u ekipi Toro Roso zameniti Danijela Rikarda koji će od sledeće godine voziti za Red Bul. Kvajt je ove sezone učestvovao u trkama serije GP3 i sada je drugi u ukupnom plasmanu. 
-Ovo su fantastične vesti, ostvario mi se san i želim da zahvalim Red Bulu i ekipi Toro Roso što su mi pružili neverovatnu priliku. Oduvek sam želeo da se takmičim u Formuli jedan. Bio sam test vozač u Silverstonu i to je bilo lepo iskustvo. Živim u Italiji, govorim italijanski i mislim da ću se dobro uklopiti – rekao je Kvjat.
Kako su preneli britanski mediji, očekivalo se da Toro Roso angažuje Antonija Feliksa da Koštu, ali je iznenada dovela 19-godišnjeg Rusa.

Povezana vest:  Baton zabrinut za svoju devojku u Japanu

-Danil je veoma talentovan vozač što se može videti po njegovim rezultatima u mlađim kategorijama. Bio je uspešan u karting-seriji, a prošle godine je sa sedam pobeda osvojio šampionat Formule Reno. Ove godine u Formuli tri pobedio je jednom, imao pet pol-pozicija i pet plasmana na podijum i još je u igri za titulu – rekao je Franc Tost, direktor ekipe Toro Roso. 

Povezana vest:  Hamilton najbrži na treningu u Heresu