NOVI IZAZOVI LS BEOGRADKUGLANJE
Beograd protiv Viktorije, Pionir slobodan u prvom kolu Lige šampiona

Kuglaši Beograda igreće u provm kolu Lige šampiona protiv nemačkog prvaka Viktorije iz Bamberga dok su kuglašice subotičkog Pionira u prvom kolu slobodne, saopštila je Međunarodna kuglaška federacije FIK NBC.
Prvi meč Beograd će igrata kod kuće na Banjici 23. novembra dok je revanš 7. decembra u Bambergu. Drugo kolo je 25. januara i 15. februara iduće godine a fajnal for je 29. i 30. marta 2014. u Straubingu u Nemačkoj.
Beograd se plasirao u Ligu šampiona osvajanjem četvrtog mesta u Svetskom kupu početkom oktobra u Banji Junaković. Tada je Pionir bio treći i takođe izborio učešće u elitnom takmičenju.
Beograd je ove godine prvi put učestvovao na fajnal foru LŠ u Podbrezovoj u Slovačkoj i osvojio treće mesto. Pionir je bio drugi 2009. i 2011. i četvrti 2010. i 2013. U prošloj Ligi šampiona Beograd je u prvom kolu savladao nemački Rot vajs kod kuće sa 6:2 i izgubio u gostima sa 6:2 ali je prošao u drugo kolo zbog boljeg odnosa malih set poena (25:23). U drugom kolu je pobedio ruminski Kluž sa 8:0 u gostima i 6:2 kod kuće.
Viktorija iz Bamberga je pobednik Lige šampiona 2003, 2005. i 2009, bila je druga 2002. i 2012, treća 2004. i četvrta 2010.
Pionir je lane bio slobodan u prvom kolu, u drugom je savladao Zagreb Zaboki sa 4,5:3,5 kod kuće i 5:3 u Zagrebu i plasirao se na fajnal for.
Kod kuglašica u prvom kolu će se odigrati samo jedan meč Fojt Sent Pelten (Austrija) – Mlaka Rijeka (Hrvatska). Slobodne su ekipe Kozara Gradiška (BiH), Istra Poreč (Hrvatska) i Valaske Mezirici (Češka) koje će se, sa pobednikom jedine utakmice u prvm kolu pridružiti za drugo kolo Viktoriji Bamberg (Nemačka), Celju (Slovenija), Pioniru i Zagreb Zabokiju (Hrvatska). U drugom kolu parovi su Pionir – Kozara, Viktorija – Mezirici, Celje – Istra Poreč i Zagreb Zaboki – pobednik meča Fojt Sent Pelten i Mlaka Rijeka. Pobednici ovih utakmica plasiraće se na fajnal for.
Kod kuglaša, parovi prvog kola su: Segedin (Mađarska) – Fuger Stercing (Italija), Rot vajs (Nemačka) – Kluž (Rumunija), Sport Podbrezova (Slovačka) – Rasing Strazbur (Francuska), Zaprešić (Hrvatska) – Olimpija Jaši (Rumunija), Beograd – Viktorija Bamberg, Zadar (Hrvatska) – Konstruktor Maribor (Slovenija), Nojmarkt (Italija) – Zalaegerseg (Mađarska), Fojt Sent Pelten (Austrija) – Makpetrol Skoplje (Makedonija). Ukoliko pregrmi Viktoriju, Beograd će u drugom kolu za palsman na fajnal fr igrati protiv boljeg iz meča Zaprešić – Olimpija.
Prošle godine u Podbrezovoj na završnom turniru LŠ plasman kod kugaša bio je: 1. Segedin, 2. Sport Podbrezova, 3. Beograd, 4. Fotj Sent Pelten, a kod kuglašica: 1. Viktorija Bamberg, 2. Celje, 3. Elektromurepš Tirgu Mureš (Rumunija), 4. Pionir.

Povezana vest:  Ojačati softbol u Beogradu