US OPEN 2013

Novak Djokovic-1

Đoković: Samo se trudim da radim svoj posao

Prvi teniser sveta Novak Đoković izjavio je danas da se samo trudio da radi svoj posao u meču trećeg kola Otvorenog prvenstva SAD, a onda se i našalio S prisutnima.
-Razmišljao sam samo da uradim svoj posao, dobijem u tri seta i da provedem što manje vremena na terenu – rekao je Đoković novinarima u Njujorku posle pobede nad Žoaom Sousom od 6:0, 6:2, 6:2.
-Mislim da većina igrača uglavnom na konferencijama za novinare ne primećuju ove sjajne ljude koji vrlo vredno rade da uhvate svaku reč koju izgovorim. A dok ovo pričam, on piše tačno šta govorim. Vau, vau, vau, vau – rekao je Đoković uz osmeh.
Novinari su primetili da je Đoković počeo češće da izlazi na mrežu, a on je priznao da je to deo igre na kome treba više da radi i uz osmeh je rekao da mu je najteže da sa mreže postigne pobednički volej.
-Jasno je da nisam tako siguran na mreži kao što sam na osnovnoj liniji, ali sam radio na tome. To je deo moje igre koji još treba da se unapredi, i toga sam svestan. Drago mi je što imam prostora za napredak, i provodim sate i sate na terenu radeći na detaljima svoje igre, naročito na servisu. Želim da osvojim što je više moguće besplatnih poena – rekao je Đoković.
Reprezentativac Srbije je ocenio da je u modernom tenisu potrebno znati igrati i ofanzivno i defanzivno, ali da je ključ tranzicija iz ta dva segmenta igre.
-Važno je da sada imate i napad i odbranu. Mislim da je ključ uspeha u savremenom tenisu tranzicija iz odbrane u napad. Zato mislim da (Rafael) Nadal, (Endi) Mari, ja i nekolicina drugih igrača imamo jako dobar taj prelaz. (Rodžer) Federer takođe. Igra se mnogo razvila, morate biti kompletan igrač da biste došli do vrha – rekao je Đoković.
Đoković će u osmini finala igrati protiv Španca Marsela Granoljersa.

Povezana vest:  Nadal kao i Đoković bez borbe u finalu Majamija