lopta u kosu

Izložba i dokumentarac „Bili smo prvaci sveta“ o ju-basketu

Izložba i dokumentarni film „Bili smo prvaci sveta“ o usponu jugoslovenske košarke, u produkciji kuće „Intermedia Network“ iz Beograda, biće premijerno predstavljeni u Ljubljani tokom Evropskog prvenstva u košarci.
Izložba se otvara danas u Gradskoj kući u Ljubljani i trajaće do 22. septembra, u organizaciji Muzeja grada Ljubljane, Opštine Ljubljana, Sekretarijata za sport i „Intermedia Networka“.
Postavka košarkaškog mobilijara i starih fotografija prikazuje razvoj jugoslovenske košarke od prvih nastupa na velikim svetskim takmičenjima do osvajanja zlatne medalje na Svetskom prvenstvu u Ljubljani 1970. godine. 
Izložbu prati svetska premijera istoimenog dokumentarnog filma – „Bili smo prvaci sveta“ – 20. septembra u ljubljanskoj dvorani „Union“ u okviru zvaničnog programa Evropskog prvenstva. 
U filmu učestvuje više od 40 sagovornika koji su, svako na svoj način, bili deo razvoja jugoslovenske košarke. Autor je Zvonimir Šimunec, producent Dejan Petrović, scenario je napisao Aleksandar Miletić, a režiju potpisuje Ivica Vidanović.

Povezana vest:  Bogavac: Idemo na pobedu protiv Zvezde