AA tennis ball racquetFinale ženskog Mozzart fjučers 2013. 8. septembar 2013. TK Olimp

Finale ženskog teniskog turnira Mozzart Fjučers 2013., sportske manifestacije koja je drugu godinu za redom ugosila talentovane mlade teniserke iz celog sveta, na programu je u nedelju, 8.09.2013. u 11h u prostorijama TK Olimp, Vjekoslava Kovača 11 u Beogradu.
Ženski Futures turnir Mozzart Open 2013. i ove godine organizuje se zahvaljujući teniskom klubu Olimp i kompaniji Mozzart koja je kao generalni sponzor zaslužna za njegovu realizaciju.
Turnir je počeo 31. avgusta 2013. kvalifikacijama, a glavni turnir odigrao se u utorak 3. septembra. Ženski Mozzart Fjučers je od izuzetnog značaja za razvoj ženskog tenisa u našoj zemlji jer na njemu mlade igračice iz Srbije imaju prilike da u svojoj zemlji osvajaju vazne WTA poene.
Na ovoj vrsti turnira igrale su i Jelena Janković, Ana Ivanović, Bojana Jovanovski, kao i sve ostale najbolje domaće igračice. Teniski klub Olimp i kompanija Mozzart prepoznali su značaj ovih turnira za mlade teniserke, te su se potrudili da i u ovoj teškoj ekonomskoj godini izdvoje značajna sredstva za sport. Za ovogodišnji turnir prijavljeno je oko 90 igračica iz 25 zemalja sa svih kontinenata.
Pravo nastupa imalo je 64 igračica u kvalifikacijama i 24 igračica koje su u glavnom turniru po rangu.
U glavnom turniru ima 5 igračica iz Srbije od koje su tri nosioci, i to Natalija Kostić broj 2, inače pobednik turnira Mozzart Open 2012. godine, Tamara Čurović 3. nosilac, i Dunja Stamenković 8.
Prvi nosilac je 392. na WTA listi, Švajcarkinja Xenia Knoll. „Vajld karte“ od strane Teniskog saveza Srbije dobile su Marina Lazić i Emilija Dančetović. Kompanija Mozzart je prepoznala značaj ovog turnira i mogućnost da pruži podršku mladim nadama srpskog i međunarodnog tenisa.

Povezana vest:  Jakšićeva bez plasmana u glavni žreb