Novak Djokovic Wimbledon-3

US OPEN 2013

Đoković: Ovo je meč za koji se živi

Najbolje rangirani teniser sveta Novak Đoković rekao je danas nakon pobede nad Stanislasom Vavrinkom u pet setova u polufinalu Otvorenog prvenstva SAD da je to bio jedan od onih mečeva za koje se „trenira i živi“.
-Čestitam Stasislasu na sjajnoj igri i borbi. Mislim da je bilo jasno da je Vavrinka bio agresivniji, bio je bolji, ja sam se borio, nije bio lagan meč za obojicu. Morao sam da se borim i izvučem iz sebe ono najbolje. Srećan sam zbog plasmana u finale. Kada je bilo najvažnije igrao sam najbolji tenis – rekao je Đoković posle meča.
On je danas posle četiri sata i devet minuta igre sa 3:2 pobedio devetog nosioca na Ju-Es openu Švajcarca Stanislasa Vavrinku. U petom setu pri rezultatu 1:1, gem na servis Vavrnike trajao je 21 minut, a Đoković je rekao da je mislio da je taj gem presudan trenutak meča.
-Mislio sam da ko god da osvoji taj gem da će osvojiti meč, znao sam da moram da se borim ukoliko želim da ja budem taj – rekao je Đoković, koji je taj gem izgubio.
On je dodao da ne želi još uvek da razmislja o finalu, gde će se sastati sa boljim iz duela između Španca Rafaela Nadala i Francuza Rišara Gaskea. 
-Pokušaću da se oporavim za taj meč. Želim da se odmorim i uz kokice da uživam u duelu Nadala i Gaskea – kazao je on. 
Švajcarski teniser Stanislas Vavrnika ocenio je da je ovogodišnji Ju-Es Open bio sjajan za njega, i rekao da mu poraz od Đokovića teško pada. 
-Ovo je bio odličan turnir za mene. Teško mi pada ovaj poraz, borio sam se do samog kraja, dao sam sve od sebe, ali nažalost nisam uspeo – kratko je prokomentarisao Vavrinka nakon meča. 

Povezana vest:  Troicki u četvrtfinalu turnira u Sofiji